Про це Єрусалимський Патріарх Феофіл III заявив в інтерв'ю ватиканському виданню Losservatore Romano, коментуючи заклики до спільного з іншими християнськими конфесіями святкування Великодня.

«Давайте відновимо нашу єдність на підставі, яку було закладено для віри визнанням і прийняттям Церквами Вселенських соборів. Саме Нікейський собор 325 р. встановив розрахунок дати Пасхи, якого ми дотримуємося і до цього дня. Отже, звичайно, нам потрібна спільна дата, але ми повинні серйозно взяти до уваги той факт, що Біблія складається як з Мойсеєвого закону, так і з Нового Заповіту. Ми повинні пам'ятати, що існує процес від Закону Мойсея до Заповідей Христа. У нас немає права змінювати або плутати хід священної історії, а це означає, що християнська Пасха повинна настати після єврейської Пасхи», - заявив Патріарх.

Як повідомлялося раніше, в Руській Православній Церкві міняти свою Пасхалію не мають наміру. Глава ВЗЦЗ МП митрополит Іларіон (Алфєєв) нагадав, що на Першому Вселенському Соборі у 325 році у Нікеї було встановлено, що Великдень святкуватиметься у першу неділю після весняного рівнодення, і ця система обчислення досі зберігається у Православній Церкві.