Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Уявіть, у Китаї виник дефіцит продуктів. Китайці панічно скуповують продукти та предмети першої необхідності. У супермаркетах вишиковуються величезні черги, люди змітають із полиць все, до чого можуть дотягнутися, і навіть б'ються за продовольство», - повідомила Котенкова.

Вона зазначила, що ціни там зросли від 50 до 70%, а китайці не просто скуповують продукти, а запасаються м'ясними консервами, армійськими сухпайками та крупами. Більше того, додала журналістка, одним із найпопулярніших запитів в інтернеті в Китаї стала фраза «список продуктів на випадок НП», і саме за цими списками вони й зносять все з полиць супермаркетів.

«Як не дивно, але таку паніку спровокувала сама влада Китаю. Почалося все з того, що Міністерство торгівлі порадило громадянам запастися продуктами харчування та предметами першої потреби. Мовляв, попереду погана погода, та й пандемії COVID-19 та енергетичної кризи країна все ще не позбулася. Все це може порушити ланцюжки постачання, полиці супермаркетів спорожніють, а тому краще заздалегідь закупитись», - розповіла Котенкова.

За її словами, у США люди теж змітають із полиць продукти і не тільки. Журналістка зазначила, що на тлі продовольчої кризи американці запустили у соцмережах челендж із закликом до влади звернути увагу на проблему.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

«Уся річ у тім, що локдауни через спалахи коронавірусу викликали перебої в постачаннях і зростання вартості перевезень. Логістичні проблеми та збільшення витрат призвели до кризи пропозиції: продавці скаржаться на нестачу товарів та необхідність піднімати ціни для компенсації витрат», - пояснила Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Єрмолаєв передбачає, що в майбутньому втручання ззовні у справи України лише посилюватиметься.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Богдан Петренко заявив, що Лукашенко практично не відіграє жодної ролі у своїй країні.