Створення автомобілів з автопілотом справа нелегка. По суті, безпілотні автомобілі це спеціалізовані системи штучного інтелекту, які необхідно навчити водити.

Читайте Знай в Google News!

Їх можна навчати в реальному світі або у віртуальному світі за допомогою моделювання. Такі компанії, як Tesla, Waymo і Nuro, використовують тестування в реальних умовах, щоб піддати свої системи ШІ більшій кількості сценаріїв водіння.

Теорія говорить, що чим більше сценаріїв переживе ІІ, тим краще він передбачатиме нестійкий характер наших доріг і шосе.

Тестування в реальному світі пов'язане з безліччю побоювань з приводу безпеки, пов'язаних з тим, що трапиться, якщо безпілотний автомобіль помиляється, але віртуальний не має тих же проблем. Хоча це може бути не дуже точне уявлення про реальний світ, але, безсумнівно, безпечніше.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Інженери Volvo врахували цю обставину і розробили симулятор водіння, покликаний поліпшити технології автономних транспортних засобів.

Можливо, найцікавіше те, що Volvo використовує новітні ігрові технології, щоб втілити в життя свій симулятор.

У симуляторі є рухоме сидіння водія, рульове колесо з тактильним зворотним зв'язком і гарнітура VR. Він також використовує движок від Unity, який зазвичай використовується для розробки відеоігор.

Програмне забезпечення дозволяє інженерам Volvo моделювати сценарії дорожнього руху з використанням реального автомобіля на реальному випробувальному треку, не піддаючи нікого надмірній небезпеці.

Перегляньте відео нижче, щоб побачити, як інженери розповідають, як все це працює.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вчені виявили величезний кораловий риф на дні океану. Повідомляється, що при вивченні дна океану, вони виявили Корал, який досягав висоту в 500 метрів. Дивно, але він став справжнім домом для мешканців.

Як повідомляв Знай.uа, в мережі з'явилася гра, в якій геймеру доведеться стати справжнім терапевтом для штучного інтелекту.

Також Знай.uа повідомляв, співробітники Amazon розпочали масштабний страйк у день чорної п'ятниці. Повідомляється, що їх не влаштовує підвищена травмонебезпечність, а також інші робочі нюанси, які роблять їх роботу просто нестерпною.