Після Нового року українцям обіцяли локдаун через те, що на свята очікується стрибок у кількості інфікованих коронавірусом.

Влада пояснює це тим. що люди не зможуть уникнути тісних контактів з друзями і знайомими на новорічні свята. Але що, якщо справа далеко не в святах, а в тому, що ті, хто повинен стежити за дотриманням карантину, самі його і порушують.

Йдеться про співробітників поліції, які, в гонитві з наживою, самі забувають про засоби безпеки. Більше того, починають звинувачувати українців у тому, що ті не роблять.

Про це стало відомо редакції порталу Політрада від самого киянина Павла, який зіткнувся зі співробітниками поліції на вулиці Великій Васильківській.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Нічого не порушував, їхав по своїх робив як раптом гальмують. І тут почалося – незважаючи на те, що ніяких передумов вважати мене напідпитку не було, мені почали натякати, що зараз зіпсують свято, повезуть на огляд і я там втрачу весь вечір першого січня і взагалі нікуди не встигну. Але, мовляв, питання можна вирішити полюбовно, правда доведеться розщедриться. Я відразу сказав, що нічого вони від мене не отримають, я вважаю цей факт обурливим і буду скаржитися на них. Так як причепитися було ні до чого, виписали штраф за порушення рядності руху, з яким я не погодився. Не вдалося причепитися до документів і страховці – виявилося все в порядку. Але напевно знайшлися водії, які не хотіли втратити весь вечір і вирішили дати на лапу сучасним даішникам, які продовжують оббирати людей",- розповідає Павло.

Також чоловік розповів, що поліцейські і не думали зберігати соціальну дистанцію або використовувати маски.

"Поліцейські явно цілий день на роботі, спілкуються з сотнями людей і навіть не думають тримати дистанцію або хоча б одягнути маску. А якщо він заражений? Понесе хворобу ще в десятки сімей!",- нарікає Павло.

Киянин принципово не став давати гроші поліцейським і плодити корупцію, але новорічний вечір виявився безнадійно зіпсований – незважаючи на всі заяви влади деякі служителі закону продовжують полювати на водіїв в надії заробити на свята.