Мільярдер і лідер стоячої при владі в Грузії партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі заявив, що не тільки залишає свій пост, але і взагалі йде з політики.

У чому тут справа, вирішив розібратися відомий блогер Сергій Корнак.

«Дев'ять років людина правила Грузією, тому що очолювала «Грузинську мрію». Минулого року вона виграла парламентські вибори, а Грузія - парламентська республіка. Ті вибори були підтасовані, і демократичні партії їх нібито програли. І відмовилися брати участь у формуванні парламенту, так що він складається з одних «грузинських мрійників»», - розповів оглядач.

При цьому Іванішвілі - великий акціонер «Газпрому». За ті роки, що він був при владі, олігарх став багатшим на три мільярди доларів - це офіційні цифри.

І ось він публікує заяву про те, що повністю відмовляється від політичної діяльності. Знайшовся слушний привід - в лютому Іванішвілі виповнюється 65 років, вік уже не той. До того ж він нібито вже зробив все, що було потрібно для захисту демократії в країні від людей Саакашвілі.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

На думку оглядача, всі ці роки Грузія поверталася в радянські часи - це був період занепаду. Досить порівняти їх з попереднім дев'ятиріччям, за яке ВВП країни у вісім разів збільшився. Тепер же він впав на тридцять з гаком відсотків. Безумовно, потрібно зробити поправку на кризу, викликану пандемією коронавірусу, але все-таки падіння в наявності.

«Прихід Байдена - це кінець для олігархів. Перший - пішов. Іванішвілі був єдиним олігархом в Грузії - і сам заявив про відхід, причому не тільки з посади, а й з політики. Тобто всіх кинув. Я думаю, це пов'язано із захопленням Капітолію. Всі ці чорти розуміють, що роздражнили велетня», - резюмує Сергій Корнак.

Раніше він прокоментував міжнародний скандал з «плівками Деркача».

Також Корнак назвав причини, які заважають будівництву демократії в Україні.