Національне антикорупційне бюро продовжує спроби юридично затягувати справу "Роттердам+", в якій за 4 роки розслідування не було встановлено складу злочину.

Про це повідомила адвокат у справі "Роттердам+" Наталія Дригваль в інтерв'ю виданню «Оглядач».

"НАБУ продовжує займатися юридичним затягуванням справи, щоб приховати свою некомпетентність і неправомірні дії в процесі здійснення досудового розслідування», - повідомила адвокат.

Вона підкреслила, що в судовому порядку розглядається вже кілька справа про фальсифікацію детективами матеріалів справи і перевищення ними повноважень. По одній з таких справ 12 січня Апеляційний суд виніс рішення, яким по суті відмовився давати оцінку правильності або неправильності дій детективів.

«Ми ще не маємо остаточного рішення Апеляційного суду, але судячи із заяв НАБУ, суть такого рішення полягає в оскарженні можливості адмінсуду надавати оцінку діям детективів зі збору доказів. Тобто, апеляція не розглядала дії детективів НАБУ по суті і не давала висновок щодо правильності їх дій і наявності повноважень на здійснення розрахунку збитків, для яких у них повністю відсутня подібна компетенція", - зазначила адвокат.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Вона додала, що йдеться про складання одним детективом НАБУ довідки про можливі збитки від формули за дорученням іншого детектива, що докорінно суперечить закону.

"Звичайно, ми будемо оскаржувати це рішення. Це безпрецедентний випадок порушення НАБУ закону і спроби сфабрикувати справу там, де немає складу злочину. Очевидними є порушення і непрофесіоналізм при здійсненні слідчих дій з боку НАБУ», - підсумувала адвокат.

Нагадаємо справу " Роттердам»" було закрито прокурором САП щодо підозрюваних осіб 27 серпня 2020 року через відсутність достатніх доказів винності осіб та вичерпано можливості для їх отримання. 29 Вересня 2020 року законність закриття справи «Роттердам+» через відсутність у ній складу злочину також підтвердив офіс Генерального прокурора.

Крім того, 27 Вересня 2020 р.законність закриття справи підтвердив Вищий антикорупційний суд, рішення якого вступило в законну силу з 17 листопада.