В Україні патрульна поліція почала масово виписувати штрафи у розмірі 8,5 тис гривень водіям авто на європейських номерах. Поліція отримала доступ до бази даних митниці і тепер може перевіряти, чи не порушувалися правила ввезення "евробляхи" до України і так званий транзитний період.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських журналістів. Також в мережі вже з'явилося відео оформлення одного з перших протоколів за цією схемою.

Штраф становить 8 500 грн. Повторне порушення протягом року - 17 000 грн. У свою чергу голова організації "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич розповів про численні подібні випадки. За його словами, тільки в Харкові та Харківській області за 15 cічня виписали 15 штрафів.

Євробляхи, скріншот: YouTube

В "Авто Євро силі" посилаються на домовленості з МВС, згідно з якими поліція ніби як пообіцяла не переслідувати власників авто на єврономерах під час локдауну (з 8 по 24 січня). Активісти збираються надати захист автомобілістам, які отримали штраф за порушення терміну тимчасового ввезення або транзиту.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Також раніше були відзначені випадки, коли суди скасовують виписані патрульною поліцією штрафи. Аргументували це тим, що копи не мають права зупиняти авто, якщо не було порушення ПДР.

Раніше повідомляли, українським водіям відмовляють у найважливішому, час знімати єврономера.

Як повідомляв Знай.uа, під Києвом п'яний євробляхер протаранив машину з дітьми - залив очі і летів, не розбираючи дороги.

Знай.uа писав, євробляхи стануть забутим минулим: в Україні можуть з'явитися бюджетні іномарки з Японії.