Депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Олександр Дубинський, замішаний в скандалі з «плівками Деркача», піддався санкціям з боку американського уряду.

Причину цього в ефірі каналу «Знай 24» пояснює політичний аналітик Володимир Фесенко.

«Нагадую, що санкції ввели представники адміністрації Трампа, адже адміністрації Байдена як такої ще немає. Я зверну увагу на інше: якщо це й інструмент, то не інструмент очищення репутації Байдена (вона тут ні при чому). Він показує українським політикам, як раніше показував деяким російським, що будь-яке втручання у вибори в США буде покарано», - зазначає він.

Тим часом сам Дубинський ще 18 січня наполягав на зборах парламентської фракції «Слуги народу», щоб обговорити введені санкції та вирішити, чи потрібно на них реагувати, і якщо так, то як. Винуватцями цих санкцій він вважає не чиновників з Вашингтона, а деяких діячів, яких політик не назвав на імена, але які, за його висловом, підставили представників адміністрації Дональда Трампа.

Фесенко зазначає, що про зовнішнє втручання в президентські вибори в США заговорили не з учорашнього дня, а ще у 2016 році, після обрання Трампа. Однак тоді йшлося про російське втручання, можливо, китайське, лише сам Трамп натякав на «український слід», але ніхто це серйозно не сприймав. Насправді, як вважає аналітик, якщо і було якесь втручання, то не таке, яке могло на щось серйозно вплинути.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Але тепер ситуація змінилася.

«У випадку з Деркачем, Дубинським і деякими іншими українськими діячами йдеться саме про втручання. Тут не просто симпатії, за які ніхто не став би карати. Були використані незаконні методи, і слово «незаконні» тут - ключове», - вважає політолог.

Раніше Фесенко передбачав можливий успіх Пальчевського на виборах мера Києва.

Також він висловлювався проти реприватизації.