Радник прем'єр-міністра України Кирило Криволап під час публічного обговорення проекту Національної економічної стратегії-2030 повідомив про те, що минулого року наші заробітчани перевели в країну більше грошових коштів, ніж інвестори.

Він заявив, що в 2019 році Україна залучила всього 5,8 мільярдів доларів інвестицій, що втричі менше коштів, переведених українцями, які працюють за кордоном. Відомо, що в період з січня по листопад 2020 року заробітчани перевели 11,026 мільярдів доларів з-за кордону.

Це на 1,8% більше (або на 196 мільйонів більше), ніж минулорічний показник.

"Прямі іноземні інвестиції були майже в 3 рази нижче приватних грошових переказів", - підкреслив Кирило Криволап під час публічного обговорення проекту.

Минулого року на заробітки за кордон виїхали близько 60 тисяч українців, більшість яких працює на Кіпрі, в Ліберії та Польщі. Найчастіше вибирали Кіпр, куди виїхали 12,3 тисяч осіб, далі йде Польща, куди виїхали 4,7 тис.громадян. А ось в Російській Федерації, за офіційними даними, отримати роботу вдалося лише 88 громадянам України.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, податки для заробітчан: скільки і кому повинні заплатити українці з Польщі, Чехії, Угорщини. Заяву зробив голова Державної податкової служби Олексій Любченко.

Як повідомляв "Знай.ua", український заробітчанин скалічився в Польщі, Молода дружина ллє сльози: "Олег хоче жити"

Знай.ua писав, заробітчанам і туристам на замітку: українцям змінили правила в'їзду за кордон, що потрібно знати