Поки у президента України Володимира Зеленського 20% рейтингу довіри, йому треба наважитися або на розпуск Верховної Ради, або на дострокові президентські вибори, щоб відновити свій рейтинг.

Про це розповіла журналіст Катерина Котенкова в програмі «Суть событий» для Знай.ua.

Українці чекають від президента моментального рішення всіх проблем. Тому дуже скоро кожен президент стає поганим. І президенти також вважають, що народ примхливий, бо багато хоче. Зеленський не виняток. Він і його команда прийшли до влади й сподівалися на легкий успіх, адже вони висміювали попередню владу і думали, що все знають і все розуміють. Проте команда у Зеленського виявилася не дуже. «Кварталівці» звикли до забезпеченого життя, але не звикли до служіння народу. Для них влада – це допоміжний атрибут вирішити багато питань.

У звичайному житті артист їздить на хорошій Тойоті, але в гастрольному райдері вимагає лімузин. Ось і тепер, у владі він хоче інших можливостей, не тих, що у звичайному житті. Свої справи, зв'язки та контакти для нього важливіше морально-етичних норм. Ось і маємо президента такого поверхневого оточення, яке думає тільки про себе.

Нова влада співпрацює з олігархами, отримуючи гроші на утримання своїх структур, і розпилює їх. Вона не бореться з корупцією і перекладає всі проблеми – економічні, медичні, тарифні – на плечі населення, тому що їй так простіше. А країною керують внутрішні і зовнішні правителі, тому цю владу не поважають.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Тож не дивно, що тарифи піднімають, а потім під тиском людей трохи знижують. Ця влада особливо боїться протестів. А ще «слуги» стали некеровані. Тому постійний шантаж Зеленського депутатів розпуском Верховної Ради або скороченням її складу стає зрозумілим. В Офісі президента розуміють, що Зеленський зі своїм рейтингом швидко котиться шляхом екс-президента Віктора Ющенка, який зумів зупинитися тільки на 5% довіри та підтримки. Тому, поки у чинного глави держави 20% рейтингу довіри, йому треба наважитися або на розпуск Ради, або на дострокові президентські вибори, щоб відновити свій рейтинг.

Гроші в бюджеті закінчуються, потрібно щось робити. Планів розвитку країни у чинної влади немає, все якось хаотично. Немає ані планів, ані стратегій. А розумні люди не хочуть йти у владу при такому президенті й такому уряді. Що буде далі?

Раніше Катерина Котенкова назвала причини захмарних платіжок.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що «Квартал 95» привітав Зеленського з днем народження.