Вакцинація за допомогою “Супутника V” на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей є психологічною операцією російських спецслужб для дискредитації політичного керівництва України.

Про це сказав політолог Дмитро Снєгирьов у своєму блозі “Політика Навиворіт”.

“31 січня в українських і російських ЗМІ почала з’являтися інформація про те, що на окупованих територіях почалася вакцинація російською вакциною “Супутник V”. Власне, інформацію, яку просунули нам російські спецслужби, відразу підхопили українські ЗМІ, при чому, не роблячи ніяких акцентів. Просто констатувався сам факт - відбувається вакцинація, вакцина приїхала”, - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він зазначив, що на тлі відсутності вакцинації в Україні це виглядало ледь не як жест доброї волі з боку Російської Федерації.

"Допомога окупованим територіям, громадянам України з боку Російської Федерації. А тепер, власне, проаналізуємо цю ситуацію і пояснимо українським ЗМІ і українським спецслужбам, що, власне, відбувається на окупованих територіях. Відбувається інформаційна психологічна операція російських спецслужб, яка має на меті, в першу чергу, дискредитацію політичного керівництва України”, - підкреслив політолог.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Він зазначив, що дата 31 січня була вибрана не випадково, оскільки 29 січня Президент Володимир Зеленський підписав закон про екстрений характер ліцензування вакцин в Україні.

“Цей закон фактично ставив хрест на планах Російської Федерації просунути, власне, в Україну свою вакцину “Супутник V”. При чому, вакцинація цією сумнівною сумішшю мала б носити виключно політичний характер”, - додав Снєгирьов.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Україна невдовзі отримає перші вакцини від виробників Pfizer-BioNTech в рамках програми COVAX.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що вакцині "Супутник V" не довіряють через летальні випадки.