Продаж вугільної продукції ДП «Добропілля-Видобуток» 22 січня в обсязі 330 тис. т на майданчику «Української енергетичної біржі» дав можливість залучити кошти для купівлі виробничих матеріалів та забезпечити успішний старт роботи нового вугледобувного держпідприємства.

Про це 8 лютого в коментарі для агентства ExPro повідомив директор держпідприємства Олександр Коваль.

«Вони (торги – ред.) дали кошти, щоб забезпечити виробничий процес… Ми не зірвали запуск і вийшли на біржу, щоб мати можливість для старту», - сказав він.

За словами Коваля, реалізація вугілля на торгах УЕБ забезпечила підприємство коштами для купівлі виробничих матеріалів.

«Нам потрібно було з першого дня забезпечувати виробництво. Вуглевидобуток - дуже матеріально затратний процес, є нормований матеріал, такий як зубки, деревина, метал, мастила… десь це потрібно брати? Тому, ми вирішили вийти на біржу для того, щоб знайти покупця, який міг би нам заплатити попередню оплату», - додав керівник підприємства.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також отримані від продажу вугілля кошти були спрямовані на виплату заробітної плати.

«5 лютого ми виплатили заробітну плату. Практично у нас не було такого великого обсягу відвантаження. Для того, щоб заплатити податки, для того, щоб був резерв і сплатити тариф залізниці, ми здійснили продаж», - сказав Коваль.

Директор вважає дані торги дуже успішними і повідомив, що «Добропілля-Видобуток» продовжить практику реалізації вугілля на аукціонах УЕБ.

За даними ExPro, 22 січня на майданчику УЕБ держпідприємство «Добропілля-Видобуток» продало весь виставлений обсяг газового вугілля (330 тис т) за цінами 2340 грн/т (300 тис т) та 2304 грн/т (30 тис т) на загальну суму 771,1 млн грн.

25 січня завершився процес передачі управління державними шахтами «Добропіллявугілля» від ДТЕК, який орендував їх останні 9 років, до державної компанії. За 9 попередніх років ДТЕК інвестував в державні шахти 400 млн доларів США, завдяки чому продуктивність шахт і собівартість видобутку стали найнижчими серед усіх державних шахт.