В ефірі програми «Романенко. Бесіди» Олександр Смирнов, креативний директор компанії TOBASCO розповів, що він вважає серіал новою формою книги і новою формою можливості видихнути, перебуваючи в зрозумілих для себе обставинах, з героями, поведінка і психологія яких тобі близька і яким хочеться співпереживати.

У цьому, за його словами, криється потужний психологічний стимул, який надає можливість отримати задоволення і заспокоїтися, оскільки в серіалі нам все зрозуміло і цим користуються багато лайф-коучі.

«Зрозуміло, хто хороший, хто поганий, ти в «ненапряжних» умовах, вчишся правилами прийняття рішень, стратегій життя. Саме тому величезна кількість шахраїв-коучів і тренерів зараз намагаються проводити терапію, засновану на серіалах. Раніше вони робили розбори якихось психологічних патернів на прикладі фільмів, а зараз набагато пліднішим є продавати який-небудь тренінг по бізнес-моделюванню на основі серіалу «Мільярди», тому що його всі дивилися», - пояснює Смирнов.

Він говорить про те, що хоч серіал і розтягнутий у часі, він все одно побудований за законами класичної драми, за якими ключовим об'єктом є герой.

«Якщо у тебе немає героя, тобі ні за ким стежити. Твоя уваги не сконцентрована. У тебе є, зрозуміло, антигерой, тобто злодій. Концентроване зло і концентроване добро, перипетії та бар'єри, які вони перемагали для того, щоб прийти до кульмінації», - розповідає Смирнов.

Популярні новини зараз

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Показати ще

Це ж відбувається на сьогоднішній день і в житті реальних людей, коли героєм виступає сама людина, яка хоче отримати аудиторію, наприклад в соціальних мережах. Втілення зла - це опоненти, конкуренти цих людей, вони проходять певні конфлікти, розслідування, викриття, логічні ланцюжки, щоб перемогти це «зло». Тобто, по суті, розігрується серіал.

«Серіальна культура цікава своєю схематичністю і тим, що люди хочуть знайти орієнтири, хочуть на щось спертися. Фільм не дає вже можливості зарядитися настільки, щоб відчувати себе комфортно в рамках цього двогодинного оповідання, а багатогодинний серіал, якого ти чекаєш, який повторюється, створює у тебе відчуття комфорту», - вважає Смирнов.

Раніше Знай.ua повідомляв, що в новому серіалі від Netflix розповіли про отруєння Ющенка і вбивство Бандери.

Раніше повідомлялося, що режисер «Дилди» і творець «Чорнобиля» знімуть для HBO серіал за культовою грою Last of Us.

https://www.youtube.com/watch?v=QzErm96Lwdg&t=1s&ab_channel=YuriyRomanenko