Уряд не підтримує український бізнес і не створює необхідні умови для розвитку, іноді просто не заважає.

Про це сказав бізнесмен Валентин Запорощук в ефірі "Романенко Бесіди".

"Є затримки, тобто, виходять на якісь планові, непланові перевірки для того, щоб затягнути це відшкодування ПДВ. На місяць, іноді на два місяці, це усе відтягується. Тобто, це сьогодні відбувається. Ну і звичайно ж уряд, ми часто про це говоримо, що вони нам не допомагають. Слава богу, іноді хоч і не заважають, що не найгірший варіант. Але підтримки немає, тобто, напротивагу, коли ми приїжджаємо на такі глобальні виставки і коли ми бачимо, що національні стенди інших країн, навіть які не стоять вище в ранзі економічного розвитку - вони мають великі павільйони національні. Які фінансуються за рахунок урядових ресурсів", - сказав Валентин Запорощук.

Він відмітив, що в Україні, на жаль, такого немає.

"І бізнесу доводиться самому прокладати дорогу. Ну на підтвердження того ми усі 30 років незалежності молочну галузь, загалом, вірним шляхом губимо. Тими діями, а точніше бездіяльністю. На рівні уряду підтримки на сьогодні немає. За 30 років незалежності у нас з'явилося декілька заводів усього лише нових. Інші - це усе були старі підприємства, які померли унаслідок того, що вони ставали неконкурентними. І молочна галузь як така”, - сказав він.

Популярні новини зараз

Ціна на електроенергію зросте на 25%: хто відчує різницю

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

За словами бізнесмена бізнесу потрібна не стільки підтримка, скільки умови для розвитку.

“Я не говорю, що потрібна якась підтримка - умови. Передусім, що потрібно для бізнесу - для розвитку мають бути умови. Їх треба створювати. Для цього мають бути в уряді професіонали, які уміють цю роботу робити", - додав бізнесмен.

Також нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, українкам подарують 100 тисяч на розвиток власної справи.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Фонд Рината Ахметова взяв участь у форумі про коронавірус.