Про це сказав керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на «ФОМА в Україні».

«Покаяння завжди веде до радості. Неймовірно складний і болісний сам шлях до покаяння. Скільки ступенів самовиправдання проходить людина, перш ніж зізнається собі у тому, що винна вона сама, а не хтось інший; скільки сил і часу потрібно витратити, щоб відійти від жалю до себе і перестати відчувати себе жертвою; скільки потрібно мужності, щоб нарешті зізнатися у своїй неправоті. До моменту чесного каяття і покаяння ми проходимо сотні кіл особистого пекла. І тільки після всіх цих часом нестерпних душевних мук ми виходимо до світла, справжньої свободи, а значить - до радості», - зазначив митрополит Антоній.

За словами архієрея, справжнє покаяння душі можна порівняти з розчищенням саду після зими, коли прибирають гнилі листя і плоди, які отруюють ґрунт і не дають побачити перші весняні квіти.

Митрополит Антоній нагадав про дивовижний феномен, пов'язаний з покаянням.

«Парадокс полягає у тому, що справжню радість можна відчути тільки після справді сильного каяття. Без цього процесу вершин радості не досягти. Можна вловити у своєму житті радісні моменти, але по-справжньому доторкнутися до радості може тільки грішник, що кається», - підкреслив владика.

Популярні новини зараз

У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Показати ще