Міжнародні експерти, які досліджують походження Covid-19, практично відкинули теорію про те, що вірус надійшов з лабораторії в Китаї. Про це в своєму новому блозі розповідає економіст Руслан Бізяєв.

«Пітер Бен Ембарек, глава місії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), сказав, що витік вірусу з лабораторії в місті Ухань «вкрай малоймовірний», і додав, що для визначення джерела вірусу необхідні додаткові роботи. Експерти вважають, що вірус, швидше за все, походить від тварин, перш ніж поширився на людей, але вони не можуть це стверджувати на 100%», - говорить він.

За словами Бізяєва, «канонічна» версія походження ковіда що називається накрилася мідним тазом, а про всякі «конспірологічні» версії вголос говорити не можна – інакше тебе просто викреслять з пристойного товариства і запишуть в «ковід-дисиденти».

«Але шило нестримно рветься з мішка. У Великобританії виявили нову мутацію коронавирусу. Новий штам походить від так званого "кентского штаму". Вчені класифікували виявлену в Брістолі мутацію як «варіант, що викликає занепокоєння». Зокрема, дослідники бояться, що мутація може дуже швидко поширюватися, а також впливати на ефективність вакцини», - продовжує економіст.

Бізяєв додає, що на даний момент в Брістолі було зареєстровано 14 випадків цієї мутації, ще чотири випадки знайшли в Манчестері і три - в інших містах.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

«Але і без цих повідомлень вже зрозуміло – анонсований «порятунок світу» за допомогою вакцинації знаходиться на межі провалу», - резюмує він.

Нагадаємо, Знай.ua раніше повідомляв, що Бізяєв заявив, що Сіті за своїми фінансовими можливостями зараз практично не поступається Уолл-Стріт.

Крім того, Бізяєв говорив, що не вийде перетворити Китай в звичайний виробничий цех.