Правозахисник Геннадій Друзенко в ефірі програми Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про незалежність судової гілки влади в Україні й можливість третьої революції.

«Розвалився сам принцип держави, тобто сидять кілька людей в кабінетах, які все вирішують. Про їхню демократичну легітимність ми навіть не здогадуємося. Як народ може вплинути на Тупицького (відсторонений від виконання обов'язків голова Конституційного Суду України, - ред.), який може скасовувати закони, акти парламенту, акти Кабіну, укази президента. І не нести за це жодної відповідальності», - сказав він.

За словами Друзенка, раніше Захід нам підказав, що чим незалежніші судді, тим краще. Так вони стали взагалі незалежні від совісті, закону, права.

«Тоді залишається тільки революція. Я не хочу третьої революції в цій країні, бо якщо друга була (Революція Гідності, - ред.) дуже трагічною, більш як 100 людей загинули в центрі Києва, то наступна – це буде чергова руїна. Так, буде велика радість у натовпу, коли перевішають всіх цих людей в мантіях, але ж від цього краще жити не стане», - додав він

За словами правозахисника, нам сьогодні конче потрібно думати, як сконструювати нову державну конструкцію.

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

«Дуже скромну, оскільки у нас скромний ресурс, дуже ефективну і дуже економну, бо щоб злетіти – ти маєш скинути весь баласт», - резюмував Геннадій Друзенко.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Друзенко заявив, що Західному блоку слід напружитись і зрозуміти, що Китай атакує.

Також раніше Друзенко прокоментував санкції проти Козака, заявивши, що за ніч опинилися в іншій реальності.