Український правник та громадський активіст Геннадій Друзенко в ефірі програми «Романенко. Бесіди» розповів, чому він запропонував помінятися місцями із Андрієм Антоненком, який уже понад рік знаходиться під вартою через висунуті звинувачення у справі Шеремета.

Він розповідає, що з першого дня стежить за цією справою і дивиться на неї з точки зору правника і бачить, що за рік і два місяці в ній не надано жодного доказу тому, що Антоненко є причетним до вбивства Шеремета.

«Група виявилась така, що один одного не знала не те, що на час злочину, а й навіть на час, коли їм оголосили підозру. Принаймні з Дугарь познайомився він тільки тоді. Докази не клеяться, зріст не підходить , що таке «за ходою» - ніхто не знає, бо нема такої методології ні в Україні, ні на Заході», - розповідає Друзенко.

Він вважає, що Антоненко став заручником влади, якій потрібно було у резонансній справі призначити винуватих. При цьому у нього маленькі діти та мати старшого віку, яка, за словами Друзенка, дуже мужньо тримається.

«Я згадав прецедент 1973 року, коли судочинство їхало, як каток, по людських долях, тоді пересаджали майже всіх українських дисидентів, зокрема посадили Івана Дзюбу. Я згадав лист нашого геніального перекладача Миколи Лукаша, який запропонував відсидіти замість Дзюби, бо у нього не було дітей, не було сім’ї. І він написав тоді в президію Верховної Ради УРСР, генпрокурору і таке інше», - пояснює правник.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Друзенко розповів, що запозичив таку ж стилістику та видозмінив її до справи і запропонував замінити Антоненка у ролі цього заручника влади.

«Якщо вам потрібен заручник, то у мене вже виросли діти, у мене, на жаль, вже померли батьки - ну давайте я посиджу. Людина вже рік і два місяці без своїх малолітніх дітей, знаєте кожен раз, коли дивлюсь, як він акваріумі, а жінка поруч тримаються за руки - у мене серце кров’ю обливається», - каже Друзенко.

Він вважає, що немає сенсу говорити в Україні про декомунізацію, західний вибір та верховенство права, оскільки такі ситуації, як з Антоненком, показують, наскільки порожні ці слова влади.

Раніше Знай.ua повідомляв, що фігурантка у справі Шеремета перервала мовчання після СІЗО.

Нагадаємо, Положинський з гурту "Тартак" відмовився від ордена "За заслуги" та звернувся до Зеленського.