Усі країни, що розвиваються, рухаються від феодального ладу до індустріалізації і розвитку науки, але Україна пішла зворотнім шляхом і орієнтується на виробництво і експорт сировини.

Про це у своєму блозі сказав економіст Юрій Атаманюк.

"Усі країни розвиваються, ось, все абсолютно країни, розвиваються від феодального, кріпацтва, аля кріпосного ладу, у бік буржуазних революцій, у бік індустріалізації. Усі думають про те, як з третього світу зайти в перший світ, в розвинені держави. Розвивають науку і освіту, підтягують нові технології. Дають преференції для будівництва заводів. Ми ж активно почали рухатися зворотнім шляхом. І, на жаль, цей зворотній шлях ось туди, в якийсь феодальний, доіндустріалізований, орієнтований виключно на виробництво і експорт сировини", - сказав Юрій Атаманюк.

Він відмітив, що навіть останній закон про експорт ґрунтується на пільгах для експортерів сільгосппродукції, а не для тих, хто її переробляє.

"У нас були заводи по виробництву холодильників. У Львові і в Донецьку. У нас були штучні алмази. У нас був Сікорський, у нас був Корольов, у нас був Патон", - підкреслив економіст.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, раніше Атаманюк заявляв, що Україна йде шляхом деіндустріалізації.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Україна закуповує в Росії тонни гречки, наші аграрії її не вирощують.