Політичний експерт Руслан Бортнік у своєму новому блозі на YouTube розповів про підсумки тижня, згадавши про чутки з приводу коаліції «Слуги народу» і «Європейської солідарності».

«Дуже багато чуток було на цьому тижні. Як ходили чутки про можливу відставку спікера, хоча поки що я їх вважаю недостовірними. Відставка Дмитра Разумкова якщо і є, то поки що дуже далеко. По-перше, «слугам народу» немає на кого його поміняти, а по-друге, сама відставка Разумкова серйозно поглибить кризу всередині цієї партії», - сказав Бортнік.

Він додав, що також активізувалися розмови про можливу нову коаліцію між «Слугою народу» і «Європейською солідарністю».

«У понеділок Турчинов дав інтерв'ю BBC, де він сказав, що Петро Порошенко готовий стати прем'єр-міністром України, але з виноскою на те, що це може бути тільки після дострокових парламентських виборів. Наскільки я розумію, ймовірність коаліції «Слуги народу» і «Європейської солідарності» вище ніж оцінюють скептики. «ЄС» і «Слуга народу» мають один зовнішньополітичний орієнтир - нова адміністрація Джо Байдена», - заявив Бортнік.

На думку експерта, «ЄС» може додати вуличної сили «Слузі народу», якої їй не вистачає.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Показати ще

«Тому цей союз цілком можливий, хоча сьогодні і не дуже ймовірний. Думаю, що ймовірність формування такого союзу до кінця року відсотків на 30% можна оцінити. Він можливий, він досить реалістичний, але все ж це не домінуюча модель розвитку політичних подій», - сказав Бортник.

Бортник вважає, що такі моделі дуже цікаві і в значній мірі ці моделі будуть визначати позиції Байдена і його команди.

«Швидше за все продовжиться тиск на ОПЗЖ, я не виключаю повну зачистку лідерів цієї партії, погром їх бізнесу. Це частина ширшої гри з Російською Федерацією, в тому числі гри між Заходом в цілому і Росією», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що за словами Руслана Бортніка, закон про локалізацію створить 60 тисяч робочих місць.

Крім цього, Бортнік заявляв, що локалізація - це поштовх економіці і робочі місця.