Кабінет міністрів підтримав поправку до законопроєкту, яка передбачає нову процедуру призначення глави Національного антикорупційного бюро України.

Ситуацію в ефірі програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політолог Олеся Яхно.

«На мій погляд, головна проблема нинішньої влади в тому, що вона не вміє відокремлювати довгострокові реформи від короткострокових рішень, а державний інтерес - від миттєвого, тактичного. Є великі питання по частині ефективності антикорупційних органів (скільки справ вони довели до суду?). Але це не означає, що треба прийняти закон, що дозволяє президенту самостійно призначати главу НАБУ», - говорить вона.

Яхно зауважує, що це вже не перший подібний випадок. Коли виникає проблема з інститутом або чиєсь позицією (як це було з Конституційним судом або ДБР), у нас намагаються все підпорядкувати президенту. А адже іноді розв'язання проблеми буває гірше самої проблеми.

«Потрібно провести аудит роботи НАБУ, щоб ставити питання про його ефективність, зберігши його інституційну незалежність, але створивши механізм звітності. Можливо, слід навіть додати повноважень цього відомства», - вважає Олеся Яхно.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, вона дала прогноз щодо того, під чий контроль президент віддасть Національний банк України.

Також Олеся Яхно розповіла про те, як голова Наглядової ради Нафтогазу Андрій Коболєв запропонував уряду змінити формування ціни на газ.