Минулого тижня виповнилася чергова річниця Мінських угод. На тему перемир'я і продовження війни Росії з Україною на Донбасі записав свій новий відеоблог політолог Руслан Бортнік.

«До цієї річниці сторони приурочили певні символічні та політичні дії. У Раді безпеки ООН відбулися слухання за фактом виконання Мінських угод, а президент України з'їздив з послами країн Великої сімки на лінію розмежування з візитом», - сказав Бортнік.

За його словами, в ООН все було традиційно: Росія звинувачувала Україну в нереалізації політичної частини Мінських угод, Україна говорила про те, що вона все робить, зокрема розміновує територію, відкриває пропускні пункти, надає плани. Але Росія не хоче залишати Донбас, не хоче виводити свої війська і це вона винна.

«Німеччина і Франція помірно підтримували Україну. Всі сторони фактично обмінялися звинуваченнями, які на тлі того, що відбувається між Росією і Заходом, виглядали симптоматично. Росія і Захід очевидно розходяться», - додав Бортнік.

Як відомо, на Донбасі Зеленський показував послам, що відбувається на українській частині.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

«Була зустріч з військовими, реальні заходи. Зеленський намагався переконати послів, що Україна дійсно робить все по Мінську, а відсутність прогресу в цьому питанні обумовлено позицією Росії і недостатнім тиском Заходу на Росію», - резюмував Руслан Бортнік.

Нагадаємо, раніше Знай.ua наводив до прикладу слова капітана першого рангу ВМС США у відставці Гарі Табаха про те, що ескалація на Донбасі почалася при Байдені.

Крім цього, також Гарі Табах заявив, що українська армія вже далеко не та, що була у 2014 році.