На минулих президентських виборах у всіх була можливість переконатися: засоби, які використовувалися у передвиборчій боротьбі проти Володимира Зеленського, виявилися неефективними. Проте, їх продовжують використовувати й зараз. Чому?

На це питання в програмі «Що далі» на каналі «Знай 24» відповідає відомий політолог, засновник Київського центру політичних досліджень Михайло Погребинський.

«Я думаю, головна причина того, що вони ігнорують досвід попередників (не тільки Порошенка - адже, наприклад, і Ющенко діяв в цьому ж дусі) - презирство до свого народу з боку людей, які приходять на ключові посади у владі. Вони вважають народ бидлом», - говорить експерт.

За його словами, народна думка, рейтинги, виживання людей - все це не має значення для людей у ​​владі. Ясно, що потрібно зневажати свій народ, щоб створити ситуацію, в якій велика частина пенсії у 75 відсотків українських пенсіонерів має піти на оплату комунальних послуг.

«Як потрібно зневажати народ, щоб довести справу до цього? Втім, що ці люди не зневажають? Хіба що свою п'яту точку, яка зручно влаштувалася в начальницькому кріслі. Вони можуть займатися різними справами, тем же «великий будівництвом». Але, наскільки мені відомо, коріння цієї мегакорупційної операції - десь в Офісі президента», - зазначає Погребинський.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив упевненість, що Володимир Зеленський робить помилку, домагаючись відкриття ринку землі.

Також Михайло Погребинський торкнувся теми свободи слова в Україні.