Чи змінюється щось на залізницях нашої країни? А якщо змінюється, то чи в кращий бік?

У програмі «А як насправді?» ведуча Мирослава Бобровська поділилася враженнями від своєї недавньої поїздки залізницею.

«Весь вагон скрипить. Відчуття, що ще трохи, і він просто розсиплеться на частини. Квиток в електронному вигляді просканувати нічим - переписують інформацію вручну. ... За спиною у провідниці вугілля, перемішаний зі снігом. А недавно на очі потрапило і таке відео: машиністи палили папір, щоб обігріти лобове скло поїзда», - каже Бобровська.

Однак керівництво галузі заробляє більш ніж пристойно - серед нього зарплата у 25 тисяч доларів США вважається низькою. Середній руці начальнику належать три фірми, у нього три автомобілі престижних марок, а у його дружини - ще два.

Тим часом рядові співробітники компанії обурені настільки, що, наприклад, у Львові готується італійський страйк - точне виконання всіх посадових інструкцій, яке паралізує будь-яку роботу. Залізничники незадоволені тим, що, всупереч умовам колективного договору, їм вже два роки не підвищують зарплату, а тепер стали затримувати оплату лікування - на це немає грошей, на відміну від начальницьких зарплат.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

«Укрзалізниця з такими успіхами скоро залишиться без машиністів. Їх почав зманювати на роботу німецький залізничний концерн DeutscheBahn. Оголошення про готовність набрати українців розміщено на сайті концерну. Для працевлаштування потрібен початковий німецький, потім навчання коштом компанії 9-12 місяців, а далі - високооплачувана робота і соцгарантії. Компанія набирає українських працівників і за іншими спеціальностями», - розповідає ведуча.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Мирослава Бобровська прокоментувала історію з закриттям телеканалів Козака.

Також, за її словами, більшості українських юнаків і дівчат зараз закривають доступ до гідної освіти.