Проросійський блогер Анатолій Шарій, який проживає в Іспанії, може бути агентом Російської Федерації.

Про це заявив український держслужбовець і політичний технолог Валентин Гладких в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Шарій може бути агентом РФ у самому вульгарному розумінні цього слова. Себто, отримує матеріальну винагороду або, можливо, він був завербований в інший спосіб, наприклад, залякуванням», - констатує експерт.

За його словами, правоохоронні органи і спецслужби можуть встановити факт наявності зв’язку між громадянином України і іноземною спецслужбою і отримання винагороди за дії в інтересах цієї спецслужби проти власної держави.

Також Гладких спрогнозував, як рішення чинної влади щодо Шарія та закриття низки українських телеканалів вплинуть на політику.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

«Якщо ми говоримо про політику як урядування – думаю, тут нічого докорінно не зміниться. Якщо ми говоримо про політику як електоральний аспект (взаємодія з суспільством, вибори, боротьба за владу) – можуть мати певні наслідки ці події. Звичайно, будуть як симпатики, так і опоненти цим рішенням», - сказав він.

Експерт не погодився з рейтингами «Партії Шарія». На його думку, в реальності вона не набере прохідну кількість голосів до парламенту.

«Я цю риторику чув і перед виборами до органів місцевого самоврядування. Тоді також багато хто бігав і розповідав, як його партія набирає і ледь не перемагає в деяких органах місцевого самоврядування. Але реальність, як ми пам’ятаємо, була дещо іншою. Якщо дивитися тверезо на ситуацію – така можливість є практично виключеною або такою, яка прагне до нуля, куди прагнуть і рейтинги цієї політичної партії», - підсумував Гладких.

Нагадаємо, Таран заявив, що у Шарія можуть бути серйозні проблеми через російські гроші.

Як повідомляв Знай.ua, 16 лютого СБУ оголосила підозру Анатолію Шарію.