Команда президента України Володимира Зеленського хоче, щоб США запровадили санкції проти проросійського блогера Анатолія Шарія. Проте Штати дивляться на Зеленського як на персонального ворога президента Джо Байдена.

Таку думку висловив український політичний діяч, син дисидента і журналіста В'ячеслава Чорновола Тарас Чорновіл у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Шарій – це дещо специфічне. Він вміє підхопити певну частину електорату, яку важко назвати проросійською. У Зеленського десь розуміють: якщо ми б’ємо по Шарію, то сподіваються, що своїми санкціями вдасться якимось чином дати матеріал, щоб США ввели санкції проти Шарія. Якщо вводять США – його можуть відрізати від YouTube, і Шарій і його всі політичні процеси просто здуваються. Але поки що США дивляться на Зеленського як на персонального ворога Байдена і реакції немає», - сказав він.

Чорновіл зазначив, що партія «Слуга народу» не зможе набрати більше максимального порогу.

«Але в Зеленського десь розуміють, що є максимальний поріг. Більше нього вони набрати не можуть. Можуть набрати менше, особливо як пересваряться чи дезорієнтується електорат», - констатує експерт.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

За його словами, політтехнологи Зеленського намагаються повторити політику п’ятого президента України Петра Порошенка.

«Я знаю людей, які працюють як політтехнологи для партії влади, але просто не говорять про це. І я бачу, як вони зараз кидають зусилля на те, щоб зробити з Зеленського другого Порошенка. І зобразити Зеленського більшим Порошенком, ніж сам Порошенко. Я думаю, що це неправильна абсолютно ідея», - вважає Чорновіл.

Нагадаємо, Загородній назвав того, хто допоможе Зеленському вирішити конфлікт з олігархами.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Зеленський терміново звернувся до Верховної Ради.