Політичний оглядач Всеволод Непогодін в ефірі програми «Романенко. Бесіди» розповів про ситуацію в Білорусі сьогодні, а також розповів про неочевидні причини подій в серпні 2020 року.

Він розповів, що є етнічним Білорусі в шостому поколінні, тому у нього дуже сильний емоційний зв'язок з цією країною. У цьому році він відвідав Всебілоруські народні збори і розповів, що він побачив на батьківщині.

«Зараз опозицію розігнав «генерал мороз»: він так лютує, що взагалі ніяка опозиційна діяльність неможлива. За ті 10 днів, що я знаходився в Білорусі, я не знайшов ніякої протестної активності, навіть на цих зборах - ніде. Вся опозиційна активність тільки в телеграм-каналах. Вони виберуть десь якесь місце, заселфляться, біло-червоний прапор візьмуть, щось прокричать з ним і все, тікають», - розповідає Непогодін.

Він каже, що зараз в Білорусі нічого не відбувається. При цьому Непогодін зазначив, що насправді в цій історії замішаний економічний аспект.

«У Білорусі взагалі яка форма власності? Держава контролює всі стратегічні підприємства і весь цей пакет держпідприємств оцінюється в 100 мільярдів доларів. Тому з усіх боків кричать: і з заходу, і з Росії, що ці підприємства збиткові, неефективні, всі хочуть дешеві активи. Ось про що ця історія», - заявляє експерт.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Він також зазначає, що дуже цікава історія розвивалася щодо «Білоруськалій», одного із стратегічних об'єктів в економіці, оскільки на світовому ринку калійних добрив чотири основні гравці - Білорусь, Росія, Німеччина і Канада.

«Коли в серпні почався весь цей галас, спеціально «Уралкалій» накачав інформаційне середовище, що все, в Солігорську проблеми, підприємство зупинилося - страйк. У Солігорська падають акції, а у всіх інших трьох гравців виростають. Це елементарна схема, люди заробили на цьому мільйони доларів, на цій ринковій грі», - каже Непогодін.

Нагадаємо, раніше білоруський опозиціонер заявив, що Пінчук фінансує репресії проти білоруського народу, купуючи електроенергію на АЕС Лукашенка.

Раніше Знай.ua повідомляв, що в київському метро знайшли слід Лукашенка.