Підвищення місця України в іноземних рейтингах є для чиновників самоціллю, замість того, щоб розвивати економіку.

Про це сказав економіст Олексій Кущ у своєму блозі “Чесний погляд на економіку”.

"У нас дуже люблять підвищувати рейтинги України у всіляких іноземних опитуваннях, іноземних рейтингах. Наприклад, легкість ведення бізнесу, конкурентоспроможність економіки. Складається таке враження, що підвищення по цих східцях, по цих рейтингових позиціях, це є для чиновників самоціллю. Тобто, не саме зростання економіки, не реальні поліпшення умов ведення бізнесу, а піднятися на дві сходинки, на три сходинки, випередити когось, наздогнати когось. Насправді, усі ці рейтинги досить умовні", - сказав Олексій Кущ.

Він відмітив, що зокрема Росія, у якої не ринкова економіка, в рейтингу по веденню бізнесу знаходиться вище за Україну в списку. Не дуже хороші позиції в рейтингах займає Китай, що не заважає йому розвиватися на 6-7% в рік. При цьому, чемпіоном по красивих рейтингах є Грузія, яка експортує вино і мінеральну воду.

"Тому, ось ці усі рейтинги досить умовні, тому що можна створити абсолютно ідеальні, максимально спрощені умови ведення бізнесу на Місяці, але цими можливостями, на жаль, ніхто не скористається. І підприємства на Місяці ніхто не відкриє. Тому, треба шукати і покращувати реальні позиції країни, у тому числі, і на радарах інвесторів. Треба покращувати структуру економіки, підвищувати складність економіки, боротися із спрощенням і упущеністю, те, що зараз відбувається з нашою економічною системою. Тобто, займатися реальними речами, а не ось цими рейтинговими змаганнями", - підкреслив Кущ.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, розробки українців використовують Tesla і Google.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку політтехнолога, кримінальні процеси в Україні не пов'язані із зростанням рейтингів.