Політичний оглядач Всеволод Непогодін в ефірі програми «Романенко. Бесіди» розповів, визначили чи для себе білоруси, ким для них є Україна і Росія.

«Білоруси якось більше зациклені на своїх проблемах. Як у відомому анекдоті: білорус сів на стілець, а там цвях і він такий «Ой-ой, а може бути так і треба?». Хто хотів, уже давно виїхав до Росії, але найголовніший момент був в серпні, коли там була нестабільність певна. Ніхто не бігав з російськими прапорами. Вони бачать контраст між Смоленською областю та Вітебською і розуміють, що Вітебська все-таки чистіша і краще живе. Тому ніхто туди не хоче. І ніхто особливо цими питаннями не переймається», - розповів Непогодін.

Він зазначає, що Росія залишається для білорусів старшим сусідом, союзником. При цьому зазначає, що вважає Лукашенко молодцем щодо його відносин з Росією.

«Він викачав з Путіна за транзитом енергоносіїв за 20 років правління більше 130 мільярдів доларів, за оцінками. Я вважаю, він абсолютно правильно робить. У нас ця модель після 2014 року вже неможлива зі зрозумілих причин», - говорить експерт.

Непогодін зазначив, що там немає публічних рефлексій щодо того, хто для білорусів Україна, хто для них Росія, оскільки там немає живого інформаційного поля і все відбувається за завчасним погодженням.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

«Навіть на Всебілоруських народних зборах всі речі заздалегідь узгоджувалися, заздалегідь були прогонки, репетиції. Тобто там ініціативи, самодіяльності немає взагалі», - заявляє Непогодін.

Експерт зауважив, що білоруси хочуть соціальний рейтинг, як в Китаї: якщо ти щось порушуєш - тобі трохи обмежують права, ведеш себе законослухняно - права збільшуються.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Тишкевич заявив, що політичні відносини України і Білорусі знаходяться в глибокій ямі.

Раніше Вітренко заявив, що він проти того, щоб Україна купувала електроенергію з РФ і Білорусі.