Люди, які не хочуть заробити на політиці - щасливий квиток в майбутнє будь-якої країни. Так в ефірі програми «Романенко. Бесіди» заявив політолог Руслан Бізяєв, який поділився своїми думками на рахунок важливості правильної ідеології для країни.

«Ідеологія - це в принципі фундамент будинку. Всі успішні більш-менш класичні країни мають ідеологічні партії, не більше трьох. Ось навколо ідеології, власне, будується політична конструкція, будується економічна конструкція: як ви розподіляєте доходи і як ви їх отримуєте. Адже це постійна боротьба між соціальною державою і державою класичного капіталізму», - вважає Бізяєв.

Він каже, що з цього також витікає соціальна модель держави і на чому в цій державі забезпечується соціальний комфорт для громадян. Наприклад, Європейський Союз з самого початку будувався на лівій ідеї, головним пріоритетом в якій були соціальні стандарти. Проте, зараз ця концепція зайшла в глухий кут.

Бізяєв зазначає, що в Україні від початку було неправильна постановка питання, з якою мотивацією і метою люди повинні йти в політику, які більше пов'язані з бізнесом, ніж з ідеологічною концепцією.

«На цьому, власне, будували все, що «хлопці, найголовніше - це те, що у вас в кишені, а як воно там з'являється - це вже друге питання». Навіщо у нас люди йшли в політику? Вони йшли в політику, як в один з видів високорентабельного бізнесу: або заробити, або захистити. А іноді перше не суперечило другому. Але в політику потрібно йти за місцем в історії, а не за черговим мільярдом доларів», - каже політолог.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Бізяєв вважає, що зараз це буде ставати мейнстрімним, як мінімум для країн, які хочуть купити квиток в успішне політичне майбутнє, адже зараз відбувається злам старих політичних систем, одним з тригерів якого стала пандемія коронавірусу.

«Ми весь час думаємо консервативно, що, якщо так було вчора, то обов'язково так буде завтра. А нічого подібного. Це майбутнє вже настало. Якраз запит на таких людей - це одна з причин перемоги партії «Слуга народу» в 2019 році. Вони ж що говорили: що прийдуть нові люди, не пов'язані з тією епохою, які не будуть на політиці заробляти, а будуть рухати інтереси країни вперед. Соціальний запит цей насправді залишився. Якби зараз з'явилася така партія, на парламентських виборах вона б обійшла будь-яку партію, як стоячу», - зазначає Бізяєв.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв розповів про нові торговельно шляхах ХХІ століття.

Раніше Загородній заявив, що зі зміною влади у Росії нічого не зміниться.