З 6 грудня діючі т.в.о міністрів освіти і енергетики втратили всі ключові повноваження. На цю тему в своєму новому випуску «Правки Полякова» на YouTube розмірковує народний депутат Антон Поляков.

«Якщо Шкарлета запхати на посаду міністра з допомогою голосів ОПЗЖ і кнопкодавства все-таки вийшло, то з Вітренко не пройшло. Це паралізувало роботу міністерства енергетики», - говорить Поляков.

За його словами, Зеленський зажадав від слуг розблокувати роботу міністерства.

«І вони проголосували за законопроект #4531, передбачивши, що ключові міністерські повноваження не можна буде покладати на т.в.о., якщо посада вакантна більше 60 днів (а не так, як зараз, взагалі не можна), і що забороняється покладання повноважень міністра на особу, кандидатура якого на посаду відповідного міністра була відхилена ВР поточного скликання», - додає Поляков.

Поляков заявляє, що з одного боку, це дозволяє легітимізувати роботу Вітренка за два минулі з незаконного призначення місяці, з іншого, видавлює його навіть з посади виконуючого обов'язки міністра.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

«Зеленському таке «розблокування» від слуг не сподобалося, він закон ветував. У своїх пропозиціях до нього президент вказав, що «Рада фактично самоусувається від виконання конституційних повноважень щодо призначення членів кабінету міністрів» і «неприйняття Радою протягом тривалого часу рішення про призначення міністра неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного центрального органу виконавчої влади», - резюмує Поляков.

Нагадаємо, раніше Знай.ua приводив слова Землянського про те, чи потрібно повернути Нафтогаз державі.

Також раніше Землянський заявив, що реальна вартість видобутку газу не змінювалася, що до 2014 року, що після.