На утримання АРМА з Держбюджету у рік виділяється близько 200 млн грн.

Про це сказав заступник голови Агентства з Розшуку та Менеджменту Активів (АРМА) Володимир Павленко в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

“Не 30 мільйонів, і не 300. Я не пам’ятаю цю цифру. Там близько 200 млн, мені здається... Скільки АРМА витрачає на себе, скільки заробляє. Дуже хороше запитання. Тепер, щоб відповісти треба трошечки пояснити. Значить, аналогічне питання - а скільки заробляє Печерський районний суд? Скільки заробляє прокуратура, скільки заробляє ДБР? Вони не заробляють, вони витрачають. Відповідно, є кошти на їх утримання. Так само є кошти на утримання АРМА. Але АРМА мож заробляти”, - сказав Володимир Павленко.

Він зазначив, що АРМА заробляє на тому, що здає в управління проблемні активи.

“Арешт може бути скасований. Якщо арешт скасовується - майно треба повернути. І якщо ви будете орендувати приміщення у АРМА - ви повинні розуміти, що ви зробите ремонт, але якщо арешт скасують через місяць - ви разом з ремонтом це все повинні повернути. Відповідно, орендна ставка за таке приміщення буде дешевша. Тому кількість надходжень є меншою, ніж в нормальному ринку”, - додав чиновник.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

За його словами, частину коштів управитель залишає собі, частину витрачає на ремонт, інше віддає у бюджет.

“Чим ми управляємо. Ми управляємо тим, що нам передають. АРМА ніяк не впливає на те, що передають в АРМА”, - підкреслив Павленко.

Він зазначив, що часто в АРМА передають непотріб, який неможливо здавати в комерційне використання.

Як повідомляв Знай.ua, платні камери у СІЗО коштують від 1699 до 12 тисяч гривень на місяць: як виглядають "спеціальні апартаменти".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що парламент затвердив новий Закон для держслужбовців – спецперевірка, розподіл повноважень і умови в COVID-карантин.