Як в Україні використовується майно, на яке був накладений арешт?

Про тонкощі цього питання в програмі «Романенко. Бесіди» розповідає заступник голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимир Павленко.

«Припустимо, йдеться про земельну ділянку. Як її використовувати? Це залежить від її цільового призначення. Якщо ділянка визначена під будівництво - значить, на ній потрібно будувати. Наприклад, я на конкурсі вибираю управителя. Але для будівництва йому потрібна хоча б пара мільйонів доларів. А якщо арешт буде скасований, то і ділянку, і все, що на ній побудовано, доведеться повернути власнику», - пояснює він.

Таким чином, вкладені гроші будуть втрачені. Будь-які інвестиції в таку ділянку нічим не застраховані. Вести справу на таких умовах мало хто погодиться. Хіба що, зауважує Павленко, там можна поставити шезлонги та загоряти.

«Заробляти на таких ділянках можна, якщо вони, так би мовити, в робочому стані, і не вимагають додаткових інвестицій. Свої інвестиції можна застрахувати, але за замовчуванням такої можливості немає. У будь-якому випадку, частина доходу доведеться віддавати державі. Отже, АРМА може або продати заарештований актив, або нічого з ним не робити. Але нічого не робити ми не можемо - тоді у нас вийде невиконання рішення суду», - каже гість програми.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Володимир Павленко назвав вартість утримання АРМА.

Також він обґрунтував необхідність реформи цього відомства.