Вирок одеському активісту Сергію Стерненку не є політично мотивованим.

Про це в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Такого роду подія не могла не бути використана радикальними колами для того, щоб набрати якісь політичні бали в радикальному середовищі нашого радикалізованого суспільства», - каже нардеп.

За його словами, протести і незадоволення громадськості вироком суду були прогнозовані. Але Гетманцев не розуміє моральну основу акцій на підтримку Стерненка.

«У відкритому судовому засіданні розглянуто справу на підставі слідства, яке мало не 5 років тривало. Справа, яка містить докази вимагання та знущань над людиною, викрадення людини... Ну, напевно, не найкраща підстава для того, щоб звинувачувати кого-небудь в будь-якому політичному переслідуванні. Тому що є жертва, є докази, досить все прозоро», - констатує експерт.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Депутат вважає, що аргумент політичної мотивації цієї справи звучить досить дивно.

«Будь-яке вимагання, будь викрадення людини, незалежно від того, чи було воно політично мотивоване, має припинятися досить жорстко», - заявив Гетманцев.

Він не розуміє, чому протестувальники прийшли саме під Офіс президента.

«А що повинен зробити президент? Він повинен набрати суддю і сказати: «Не можна так чинити зі Стерненком»? Або набрати апеляцію і сказати: «Негайно прийміть до розгляду і скасуйте цей вирок»? Що повинен зробити президент в рамках своїх повноважень, якщо ті ж самі люди, які зібралися, нібито виступають за європейські цінності? До речі, з приводу Венедіктової я теж не згоден. Тому що підозру пред'являла не Венедіктова. Я взагалі не розумію претензій тут до влади. Я не розумію претензій і до судді, тому що суддя просто виконує свою роботу. Але до президента – це взагалі якийсь сюр», - обурився нардеп.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Порошенко фінансував акції на підтримку Стерненка.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Друзенко розповів про основні причини резонансності вироку активісту Сергію Стерненку.