Протестувальникам варто звертатися не до офісу президента, а до адвокатів Стерненка.

Так заявив Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Йдіть до адвоката, у нас змагальний процес», - каже Гетманцев. Наскільки відомо нардепові, адвокатом Стерненка є Масі Найєм і активіст йому довіряє. Саме так має вирішуватися справа в рамках закону, суд же зі свого боку виходити за ці межі не збирається.

Гетманцев акцентує увагу на тому, що нашій громадськості давно вже пора навчитися вирішувати конфлікти за допомогою демократичних процедур, інакше вона залишиться на рівні дикого суспільства.

«У нас далі буде вирішувати вулиця за весь народ, куди ми рухаємося або чому ми стоїмо на місці. У нас далі будуть відбуватися ті речі, які в нормальному цивілізованому суспільстві сприймаються дико», - застерігає він.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Порівнюючи сьогоднішню ситуацію із 2014 роком, Гетманцев не вважає їх рівноцінними. Революція гідності мала реальні причини, дії тодішнього президента та його оточення не могли не викликати обурення: це була монополізація всієї країни. Тоді всі верстви населення відреагували одноголосно. Але справа Стерненка зовсім іншого рівня, тому подібної реакції викликати не має. «Для нормальної розсудливої ​​людини сьогоднішні підстави абсурдні для протесту», - вважає Гетманцев.

Нагадаємо, Гетманцев заперечує політичну мотивацію справи Стерненка.

Раніше Знай.uа повідомляв те, що резонансність справи Стерненка має свої причини.