Кредити від МВФ дають Україні фінансовий ресурс для будівництва економіки, оскільки вона недоінвестована.

Про це сказав член Ради Національного Банку України, економіст Василь Фурман в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

“Українська економіка недоінвестована, і це всі чітко розуміють. Тобто, ми є низькотехнологічною країною. І чесно кажучи, ми в останні 30 років перетворилися в такий сировинний придаток розвинутих економік. На превеликий жаль. Колись були з індустріальною економікою, тепер аграрною економікою… Тут питання в першу чергу до нас, тобто, до українців, до влади. Чи ми хочемо сьогодні побудувати українську економіку. Чи ми хочемо зробити її сильною, успішною, високотехнологічною. Хочемо. Що для цього потрібно - для цього потрібен значний фінансовий ресурс”, - сказав Василь Фурман, відповідаючи на запитання, чим корисні для України кредити від МВФ.

За його словами, Україні потрібно провести структурні реформи європейського рівня. Під них має потрапити правоохоронна та податкова системи, а також митниця та судова система. Це дасть приток інвестицій у країну.

“Наступний блок питань, нам потрібна така нова економічна політика. Тобто, ми сьогодні повинні чітко зрозуміти, що якщо ми хочемо побудувати успішну і багату державу, то аграрні держави у світі ніколи не можуть бути багатими. Тобто, це можуть бути лише індустріальні держави. І тут потрібно чітко тоді зрозуміти, що нам потрібно зробити акцент на український експорт і запровадження державної програми експорт юкрейн”, - додав економіст.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, на думку експерта, Міністерство економіки не робить нічого для виправлення економічної ситуації в країні.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Котенкова відмітила, що Україна може не брати кредити, але заважає корупція.