Призначення Юрія Вітренка виконувачем обов'язків міністра економіки і його просування на пост першого віцепрем'єра викликало бурхливі суперечки.

Свою думку з цього приводу в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює голова Незалежної профспілки гірників України та Конфедерації вільних профспілок України, депутат Верховної Ради від партії «Батьківщина» Михайло Волинець.

«Освіта Юрія Вітренка не дозволяє спуститися до того, щоб розібратися в реальних економічних процесах. Він не розуміє, що питання енергетичної безпеки країни не можна відокремлювати від екологічних питань, від створення робочих місць, від соціальних питань. Він не звертає уваги на опозицію дніпропетровського і кіровоградського губернаторів, хоча соціальна проблема створюється саме на цих територіях», - каже Волинець.

На його думку, це людина випадкова - і в цьому випадку відсидить на посади згідно з законом шістдесят днів. Потім його можуть ще три рази висунути на цю посаду першого віцепрем'єра, проголосувати за нього ... Або не проголосувати.

Волинець вважає, що на прикладі Вітренка створюється прецедент, який дозволить робити те ж саме в інших міністерствах: призначати випадкових людей, яких парламент не пропускає - але вони будуть виконувачами обов'язків з повноваженнями міністрів.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

«Вони отримають право ділити бюджетні гроші, право голосувати - чого ніколи не було. Це нонсенс», - вважає гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Михайло Волинець розповідав про діяльність антикризового штабу.

Також він зазначив, що Віктор Пінчук став головним імпортером російської електроенергії.