Заяви псевдопатріотів про недовіру до інформації бойовиків «ЛДНР» щодо кількості їхніх загиблих лише шкодять бойовому духу військових сил України.

Так висловився Дмитро Снєгирьов, політичний експерт і співголова ГІ «Права справа», у своєму блозі.

Снегирьов описує ситуацію, коли на слова ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Безлера про чисельність загиблих після обстрілів Збройних Сил України біля Горлівки якісь так звані українські патріоти виходять і заявляють про недовіру цій інформації.

«Для чого корисливі ідіоти в вишиванках ставлять під сумнів заяви ватажка бойовиків про загиблих, говорячи, що кількість завищена?», - запитує експерт.

Це лише шкодить бойовому духу військових сил України. Снегирьов не може собі уявити ситуацію, у якій би представник «ЛДНР» назвав кількість померлих бійців ЗСУ, а його ж бойовики поставили б під сумнів правдивість цих цифр. Чому ж тоді таке відбувається в українських ЗМІ?

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Ще один удар по бойовому духу – це фейки, які стверджують, що українські солдати, перебуваючи під вогнем бойовиків «ДНР», самі не відповідають їм тим же. «Це відверті фейки, які розповсюджуються в Україні корисними ідіотами заради незрозумілих політичних дивідендів», - пояснює експерт. Водночас він не вдається до виголошення симпатій чи антипатій тому чи іншому президенту, вважаючи, що авторитетом в цьому питанні є Збройні Сили України і тільки.

Ці політичні фейки та ігри націлені на зниження впливу та довіри до тих інституцій, що гарантують суверенітет та цілісність території держави. Снегирьов радить припинити поширювати російські наративи в українському інформаційному просторі. «Ми залишаємо право громадського контролю за діяльністю корисливих ідіотів, які, вдягнувши вишиванки, позиціонують себе як військових експертів», - підсумовує він.

Нагадаємо, Бондаренко розкриває карти: хто розколов Україну навпіл.

Раніше Знай.uа повідомляв про негуманітарних характер проходження колон техніки з РФ на окупованих територіях.