У світі настає фінансова криза, а оскільки Україна знаходиться в контексті світового хаосу - її вона теж торкнеться.

Про це сказав футуролог Андрій Длигач в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Український хаос знаходиться в контексті світового хаосу. Світовий хаос - він зараз тільки наростає. Я сподіваюся, що коли наступного разу ми з вами зустрінемося, пройдуть вже чергові два місяці після нашої сьогоднішньої зустрічі, і ми зможемо поговорити чому вибухнула така економічно-фінансова ситуація у світі. Чому ми все ближче до фінансової кризи, яка потягне за собою політичні кризи, структурні кризи у світі. Але Україна, з одного боку, звикла до цього хаосу, до необхідності адаптуватися. Ми легше переживаємо кризу. Навіть коронавірус ми пережили легше", - сказав Андрій Длигач.

Він відмітив, що Україна пережила коронавірус значно легше, ніж Польща і інші країни Європи.

"Ми уміємо пристосовуватися, ми уміємо, найголовніше - ми звикли, ось що найважливіше - ми звикли до того, щоб жити в страху, але жити в постійних змінах. Для європейця з дуже-дуже передбачуваним, зрозумілим життям - будь-яка криза - це велетенський шок. Ми пережили за останні 20 років вже 5, шоста криза, сьома. З постійними політичними змінами, економічними катаклізмами. І організм, і психіка адаптується. Тому, нам легше буде пережити те, що настає. Але нам набридло. Настає економіка. Настає світова фінансова криза, що наздоганяє економічну структурну кризу", - підкреслив футуролог.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, на думку Котенкової, нова реформа не розв'яже проблему, криза пенсійної системи так і залишиться.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Бізяєва, Державна система України показала свою повну нежиттєздатність.