Олігархічний український суд: вирок виноситься за гроші, а не за правду

Так заявив у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» футуролог Андрій Длігач.

Не політика, а плекання інтересів окремих людей відбувається у владних структурах України, як вважає Длігач. Він із жалем відзначає провал Майдану та поразку революції. На його думку, вона була не стільки патріотичною, скільки буржуазною у своїй суті.

«Ясна річ, що політична приватизація самого Майдану, його результатів - вона нівелювала той буржуазний антиолігархічний характер Майдану...», - коментує експерт. А відтак, і суд, і всі гілки законодавства залишилися наскрізь олігархічними.

В українських владних структурах повсюдно плекають старе, щоправда, як зазначає Длігач, кожен своє старе. Так, тому відбуваються ситуації сутичок правоохоронців зі своїм старим і націоналістів – зі своїм. Як би там не було, будь-яка збереження старого дискредитує спробу нового, а це завжди набагато простіше, переконаний футуролог.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

«Хабарництво процвітає. Суди судять на користь тих, хто дає гроші, а не тих, хто правий», - критикує Длігач. Цю проблему він називає навіть проявом расизму в Україні. Сам же футуролог є прихильником патріотизму іншого типу, нового, того, за який люди зібралися на Майдан.

«За патріотизм, що має на увазі, що Україна - це країна зручна для життя, країна, в яку хочеться приїжджати і робити бізнес», - підсумував він.

Нагадаємо, правозахисник розповів про останні дії суду та недовіру з цього приводу українців.

Раніше Знай.uа повідомляв про нежиттєздатність державної системи України – погляд політолога.