Чи дійсно більш раціонально робити ставку на централізоване опалення як абсорбенту від різних постачальників тепла? Якою мірою це залежить від місцевої влади?

Ситуацію в програмі «Романенко. Бесіди» коментує голова наглядової ради Асоціації біоенергетиків України, колишній депутат Верховної Ради Володимир Майстришин.

«Тепломережею управляє мер міста. Це комунальне підприємство, власність територіальної громади. Ось яскравий приклад: міський голова щомісяця проводить тендер на закупівлю максимально дешевого тепла. У нього залишилися свої котельні, які гарантовано забезпечать тепло. Є резерв - але краще купувати тепло у того, хто пропонує його за нижчою ціною», - говорить гість програми.

Він підкреслює: субсидії на опалення йдуть з центру на місця. Тому, чим більше тариф на місці, тим більше грошей надійде з центру. А якби мер платив субсидії з місцевого бюджету, то він би подумав, як зробити, щоб тепло було дешевше, а гроші, які йдуть на субсидії - заощадити.

«При зміні мера змінюється і директор Теплокомуненерго, як недавно було в Харкові після смерті Кернеса. Мер завжди знає, що відбувається в цьому відомстві. Держава повинна створити механізм, який буде працювати на те, щоб система зберігалася, а тарифи зменшувалися», - вважає Володимир Майстришин.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв про проєкт заморозки цін на опалення і гарячу воду.

Також надходила новина про зміну тарифів на опалення.