В ефірі програми «Романенко. Бесіди» політичний консультант Петро Охотін заявив, що справа Стерненка - це про символи, а не про юриспруденцію і розповів, як повинна поводитися влада в цій ситуації.

«Справа Сергія Стерненка - це вже не в площі юриспруденції, це в площі символів. Тому що, хоч як крути, Стерненко - це людина, яка жила в Одесі, так, він не воював на фронті, і деякі хлопці з Добробатів за це його не люблять, але потрібно розуміти, що в 2014-2015 році бути в Одесі членом «Правого сектора» - це, практично, своя війна», - вважає експерт.

Він розповів, що проти українців тоді боролися кримінальні угруповання, зокрема, Марадони з партії «Родина». Охотін вважає, що для влади зараз дуже важливо не допускати речей, які б кидали тінь на юридичну частину справи.

«І якщо Стерненко є символом для багатьох людей, тоді не повинен бути суддя, у якого є бюсти комуністичних вождів, як пишуть ЗМІ. Бо який ще може бути підсумок засідання, якщо суддя просто не любить ідеологію людини, яку судить?», - каже Охотін.

Політолог зазначив, що влада повинна робити максимально прозорий процес і максимально показувати матеріали справи громадськості, щоб ми розуміли, чому Стерненка не можуть просто так відпустити. Охотін також згадав про сьогоднішню увагу до резонансної справи зі сторони Порошенка.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

«До речі, всі процесуальні справи по Стерненкові були ще до 2019 року відкрито. Тобто зараз Порошенко хоче на цій справі попіаритися і застовпити за собою монополію, але при ньому нормально ці справи відкривалися, процесуально все працювало проти Стерненка. До того ж, сам Стерненко критикував Порошенко і до сих пір є його пости, де він його критикував», - зауважив Охотін.

Раніше Друзенко розповів, що Зеленському потрібно показати один справедливий кейс, щоб бути на коні.

Нагадаємо, раніше Длигач заявив, що вирок Стерненко - це не вказівка ​​Банкової.