Надходження з митниці на сьогодні складають 40% від усього бюджету. У минулому році митниця перерахувала до бюджету 360 млрд грн. У програмі «Монолог Макаренко» Анатолій Макаренко заявив, що митниця потопає у корупції, через провалений кадровій потенціал.

«У суспільстві склався стереотип, що усі митники хабарники. Насправді з 10 тисяч тільки 5 тисяч мають повноваження приймати рішення, за які можна отримати хабар», - зазначив Макаренко

За словами експерта, запобігати корупції на митниці це завдання багатьох структур: СБУ, МВС, ДБР і т.д., але нажаль цього не відбувається. Підрозділи, які повинні боротися з корупцією, самі ж її поширюють.

«Жоден суб’єкт, який стане керівником Митної служби України не зможе суттєво змінити ситуацію. Керівник митниці повністю підпорядкований Міністерству фінансів і без їхньої згоди не може назначати співробітників. Тільки реформи та створення відповідних законів зможуть щось змінити», - вважає Макаренко.

На думку ведучого, для покращення ситуації треба створити інституційний закон про надання Митній службі України статусу спеціального органу виконавчої влади, щоб дозволити адміністрації митниці самостійно приймати оперативні рішення.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадаємо, «Знай.ua» поширювало думку Олексія Куща, що Євро – найкорупційніша валюта.

Раніше на «Знай.ua» публікувалась думка Загороднього, що якщо перемогти корупцію на митниці, владі не потрібно буде піднімати тарифи.