ДТЕК ВДЕ в рамках виконання зобов'язань перед своїми міжнародними партнерами, які в 2019 році надали компанії цільові єврооблігації для розвитку сектора відновлюваної енергетики в Україні, починає будівництво першої черги проекту Тилігульської ВЕС потужністю 126 МВт, повідомляє РБК-Україна.

Згідно з повідомленням, для реалізації будівництва проектів ВДЕ компанія першою в Україні в 2019 році залучила «зелені» єврооблігації на зовнішніх ринках із зобов'язаннями перед своїми партнерами.

У ІІ кварталі поточного року компанія розпочне будівництво першої черги Тилігульської ВЕС у Миколаївській області. На майданчику вес до кінця поточного року планується змонтувати 21 вітротурбіну датської компанії Vestas потужністю 6 МВт кожна.

Після запуску перша черга вітростанції вироблятиме понад 450 млн кВт∙год «зеленої» електроенергії щорічно, що означає скорочення викидів СО ∙ на 504 тис.тонн на рік.

Як відзначають в компанії, запуск аукціонної системи підтримки розвитку відновлюваної енергетики в Україні планувався з 2019 року, проте поки вона не реалізована в країні. Зважаючи на відсутність відповідної системи стимулювання до проекту Тилігульської вес застосовуватиметься "зелений" тариф, який продовжує діяти в Україні до 2030 року.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

«Ми хочемо залишатися надійними партнерами в очах наших зарубіжних колег, тому виконуємо наші зобов'язання, реалізуючи нами раніше заявлений проект. Водночас ми не втрачаємо надію на врегулювання кризи неплатежів у секторі ВДЕ України. Тим більше, що разом зі зниженням фінансової підтримки «зеленої» енергетики, законодавці визначили ряд варіантів для вирішення проблем оплат», - цитує прес-служба генерального директора ДТЕК ВДЕ Маріса Куніцкіса.

У компанії також повідомляють, що будівництво першої черги Тилігульської ВЕС потужністю 126 МВт, з можливістю збільшення потужності станції до 564 МВТ, в Миколаївській області є одним з найбільш перспективних проектів довгострокової стратегії ДТЕК.

"Головна мета стратегії компанії-планомірна декарбонізація української енергетики і досягнення показника «нульових» викидів до 2040 року для реалізації цілей «зеленої» угоди (Green deal)», - підкреслили в компанії.