Надходження з митниці на сьогодні складають 40% від усього бюджету. У 2020 році митниця перерахувала до бюджету 360 млрд грн. Минулого року МВФ вчергове надав Україні транш на 2.1 млрд доларів.

На думку Макаренка, при належні роботі Митної служби Україні не потрібно було б просити транш у МВФ – цю суму повністю покрили б надходження до бюджету з митниці, про це він розповів у програмі «Монолог Макаренко».

«За моїми розрахунками, ті ж самі гроші, що ми отримали від МВФ, надійшли б до бюджету при належній організації роботи митниці. Експерти оцінюють, що 25% товару завозиться «сірими» схемами, тобто це фактично втрата ще потенційних 25% від актуального надходження до бюджету», - зазначив Макаренко.

За словами експерта, через втручання до роботи Митної служби України Міністерства фінансів та МВС, товарообіг здійснюється за корупційними схемами, що призводить до втрати можливих 25% надходжень до бюджету.

«Я сподіваюсь, що Україні ще вдасться створити справжню Митну службу, яка буде працювати на захист громадян і інтересів держави, а не як фіскальний донор», - заявив ведучий.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Нагадаємо, «Знай.ua» повідомляло, що у програмі «Монолог Макаренко» Анатолій Макаренко заявив, що митниця потопає у корупції, через провалений кадровій потенціал.

Раніше на «Знай.ua» публікувалась думка Загороднього, що якщо перемогти корупцію на митниці, владі не потрібно буде піднімати тарифи.