Кримська платформа дасть Україні можливість зібрати новий «клуб друзів». Так в своєму блозі заявив політолог Руслан Бортнік, який поділився своєю думкою щодо плюсів створення такої платформи в нашій країні.

Він розповів, що про створення такої платформи почали говорити ще в 2015 році, але ця ідея актуалізувалася після обрання Зеленського на посаду президента України і після призначення Кулеби міністром закордонних справ.

«Сьогодні є багато думок щодо того, чи треба це робити і чи буде це мати ефект. З моєї точки зору, ідею кримської платформи не можна ні переоцінювати, ні недооцінювати. Для України тема кримської платформи потенційно створює нове поле політичної гри, дозволяє в якійсь мірі освіжити ситуацію», - вважає Бортнік.

Він каже, що кримська платформа насамперед дозволить Україні актуалізувати тему Криму в світовому політичному інформаційному просторі. Вона ще раз нагадає про Крим, про який в останні роки почали забувати.

«Тобто в якійсь мірі це дозволить ще раз висвітлити тему Криму, який де-факто знаходиться в складі РФ і який де-юре є українською територією. Це актуалізація всієї кримської проблематики, яка тягне за собою актуалізацію в цілому України», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Також Бортнік каже, що кримська платформа дасть Україні можливість зібрати на новий «клуб друзів» України, адже багато зацікавлених країн готові стати учасниками цього проекту.

«Вже сьогодні висловили готовність взяти участь в кримській платформі США, Канада, Туреччина, Великобританія, Словаччина, Молдова, швидше за все, Грузія. Утворюється клуб країн, які зацікавлені або присутні в середземноморському, чорноморському, азовському регіонах. Все це формується на базі української ідеї, української ініціативи. В якійсь мірі, це розширює існуючий формат, який регулює українську кризу - той же Нормандський формат, який стосується тільки Донбасу», - каже Бортнік.

Раніше Знай.ua повідомляв, що поки кримчани сидять без води, Поклонська з золотим гаджетом Джобса говорить про світ.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що на Донбасі поранено 9 українських воїнів, ще один підірвався.