Футуролог і доктор економічних наук Андрій Длігач в програмі «Романенко. Беседы» розповів про основні проблеми, які стоять перед українською економікою в векторі переходу від виживання до розвитку.

«Навіть такі сектори, які, здавалося б, традиційно українські – металургія, агро або IT – теж там не все так солодко. В IT галузі, наприклад, яка драйвер економіки, ми ж сировинний придаток. Ми не створюємо продукти. Ми на самому зародковому рівні. Створені в Україні продукти перетворюються в американські продукти, які продаються на тих ринках і навіть повертаються в Україну як американські продукти», - говорить експерт.

Він підкреслює, що так відбувається в будь-якій сфері.

«В агро приблизно та ж ситуація. Ми не готові до нового агро. У нас воно архаїчне, незважаючи на те, що самі компанії, особливо великі агрохолдинги, є інноваційними лідерами для України. Але все одно це досить ще зародкові моменти», - сказав Длігач.

На його думку, на даному етапі Україні треба вирівняти умови, а не бігти в прориви.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

«Зараз потрібно не стільки бігти в прориви. Цього дуже хочеться, це потрібно, винахідник взагалі повинен бути ключовою людиною в країні. Але зараз треба вирівняти умови. Дерегуляція, рівні правила гри для олігархів і підприємців, перетворити країну в таку, що дає ресурси, а не витрачає ресурси, дати можливості стартувати бізнеси, причому не тільки українцям, стати привабливими для іноземних студентів і підприємців», - підсумував футуролог.

Нагадаємо, українцям пояснили, чому ціни на продукти будуть рости.

Раніше Знай.uа повідомляв, що українським пенсіонерам пояснили, як бум звільнень вдарить по виплатах.