Яким чином Міністерство фінансів негативно впливає на розвиток Митної служби? Про це у програмі «Монолог Макаренко» розповів ексголова Державної митної служби Анатолій Макаренко.

Він впевнений, що митниця повністю перебуває під владою Міністерства фінансів, а це призводить до проблем в управлінні, яке перетворюється у корупційні схеми. Замість того, щоб спостерігати за роботою митниці, Міністерство впливає на кадрові зміни, тим самим зупиняючи розвиток служби.

За словами Макаренка, щоб покращити роботу служби, мати більше можливостей для керування та врятувати кадровий потенціал необхідно отримати статус центрального органу виконавчої влади.

«На сьогодні керівник митної адміністрації не може назначити виконувача обов’язків заступника начальника кожної з 26 митниць, не погодивши це з Міністерством фінансів. Це сором для нашої країни, це створює надзвичайні труднощі у самоврядуванні», - підкреслює він.

Ведучий вважає, що державі буде гарантований результат тільки тоді, коли вона організує повноцінну роботу структури. В організацію входитиме надання можливості керівникам поповняти кадровий резерв, звільнивши співробітників корупціонерів з зон митного контролю.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, «Знай.ua» повідомляло, що у програмі «Монолог Макаренко» Анатолій Макаренко заявив, що митниця потопає у корупції, через провалений кадровій потенціал.

Раніше на «Знай.ua» публікувалась думка Загороднього, що якщо перемогти корупцію на митниці, владі не потрібно буде піднімати тарифи.