В Україні в найближчі роки буде спостерігатися зростання мегаполісів і їх децентралізація.

Про це сказав футуролог Андрій Длигач у програмі “Романенко Бесіди”.

"В Україні зараз три третини - третина в сільській місцевості, третина в маленьких містах, третина в великих містах. Тренд однозначний - сільська місцевість вимирає, маленькі містечка безглузді, вони не знаходять доцільності в існуванні. Там немає ні роботи, ні промисловості, нічого. Відповідно - великі міста. Великі міста - це в першу чергу Київ, Львів, Одеса - міста, які можуть бути включені в світову систему міст, світові кільця ", - сказав Андрій Длигач.

За його словами, можливо, знайде свою роль для себе і Харків, і Дніпро, які повинні були бути промисловими, технологічними і студентськими центрами країни.

"Львів туристичний, культурний, айтішне місто - у нього своя парадигма. Одеса - зараз почався процес створення економічної стратегії для Одеси - вона знайде свій сенс. Київ - універсальне місто. Умовно - український Берлін. Теж буде мати свої сенси. Знаходитимуть свої окремі смисли і невеликі містечка, які будуть вибудовуватися в кластери, або в технопарки, або в індустріальні парки навколо себе. Або ставати туристичними містами, або знаходити якусь іншу специфіку для себе", - додав футуролог.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Показати ще

Він зазначив, що це буде залежати від громад.

"В цілому ж міграція абсолютно однозначна. У нас перетікають із сільської місцевості в умовну Польщу і до великих міст, з малих міст перетікають у великі міста. Зростання мегаполісів однозначне... Від цього ми нікуди не дінемося в найближчі роки... Розповіді про те, що зараз ковід, нас змусять виїхати з великих міст, ми всі будемо купувати таунхауси на відстані 100 км від міста - це все міф. Цього не буде. Це взагалі не тренд, і не антитренд - цього немає. Це мізерна флуктуація. Тимчасова, яка нічого поки значного для України не зробить. Будуть мегаполіси, які будуть децентралізовані. Це вже сталося. Київ вже децентралізований", - підкреслив Длигач.

За його словами, це сталося не зараз, а років 6-7 назад. Це також відбувалося і з Берліном, і з іншими містами. Це стосується не управління, а географії і потоків.

"Ніщо не зводиться тільки до Хрещатика. Це не на Хрещатику все відбувається. Відбувається на Позняках, на Оболоні, в Лавині. Загалом, воно розподілилося ... Те ж відбудеться зі Львовом в найближчий час. Я сподіваюся, що і з Одесою. Тому що Одеса поки залишається централізованою, але в ній є дуже багато точок потенціалів для розвитку. Особливо після винесення порту з центру ", - сказав футуролог.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко зазначив, що у місцевої влади не залишається грошей навіть на передплату.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Зеленський підрахував, скільки грошей виділять з бюджету українцям на 2021 рік: "Колосальна сума".