Головний метод всіх шанувальників так званих «грантоїдів» - інституціоналізм. Так в ефірі програми «Романенко. Бесіди» заявив політичний консультант Петро Охотін, а також розповів чому в Україні не працюють ліберальні грантові проекти.

Він висловив думку про так званих «соросят» або «грантоїдів», які зазвичай просувають ліберальні проекти в Україні і останнім часом така діяльність активізувалася.

«Скільки вже було цих проектів в Україні. Все теоретично непогано, але не злітає», - каже Охотін.

Він зазначив, що така методологія існує вже не перший рік, ще Хантінгтон в 1965 році у своїй книзі «Порядок в мінливих суспільствах» писав, що проблема західного підходу, в тому числі американського, в тому, що вони відразу хочуть обмежити державу в трансформаційних суспільствах .

«Це зрозуміло, тому що політична культура США це культура Британії 15-16 століття, тобто вони відразу почали робити країну, не маючи перед цим такого феодального накопичення. Тому у них дуже багато що йде з того, що держава ворог і її потрібно менше», - пояснив Охотін.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

При цьому він зазначив, що у нас в країні ситуація трохи інша, і в Україні держава навпаки має бути сильною для того, щоб робити модернізацію і привести до цих інституцій.

Експерт розповів, що головний метод всіх шанувальників так званих «грантоїдів» - це інституціоналізм, і це робочий підхід, тому що інституція зі своїми суворими правилами дійсно працює.

«Але в Україні для того, щоб зробити такі інституції потрібна сильна держава. Нагадаю, зараз держава багато в чому бідніше, ніж деякі олігархи, зокрема, немає таких медійних ресурсів. І питання, хто тоді буде цим локомотивом змін? Ось це мені здається той підхід, який потрібно завжди на зустрічах нагадувати дипломатам, західним людям і цитувати їм пана Хантінгтона», - вважає Охотін.

Нагадаємо, Бортнік заявив, що європейці вважають, що вони не можуть покладатися на США в їх захисті

Раніше Знай.ua повідомляв, що Лось пояснив, чому українським фахівцям корисно взаємодіяти зі стратегами НАТО.